vineri, 31 ianuarie 2014

Subventia de domeniul trecutului

Salutare supravietuitori Radauteni!

Dupa cum ati observat multi dintre voi, in ciuda faptului ca ati umblat sa faceti o gramada de acte si cereri pentru subventie la caldura, nu ati primit. Care ar fi motivul? De exemplu, multi nu au primit pentru ca au masina MAI NOUA DE 10 ANI. Au mai gasit un motiv pentru care sa nu ne ajute, mai ales ca, din cate am inteles, avem cele mai mare pret la gigacalorie(260 lei). Ei se gandesc la masina, dar nu se gandesc la ratele si datoriile pe care le avem si nici nu observa ca o mare parte din masinile noastre stau tintuite in parcari din cauza cheltuielilor. Noi nu trebuie sa mancam, nu trebuie sa ne spalam, nu putem avea dreptul la o masina(care pana la urma, in zilele noastre este necesara). Noi trebuie sa renuntam la bucata de paine si sa muncim din greu pentru a reusi sa platim caldura, pe care desigur NU AVEM CURAJUL SA O PORNIM! Noroc de repartitoare, care ne ajuta sa tinem caldura inchisa. Si pe langa ca nu primim subventie, pe langa ca ramanem datori, ne mai baga si penalizari enorme.



In alta ordine de idei, daca am avea de platit doar caldura, as intelege pretul enorm. Dar, mai avem de platit curentul, gazul, impozitele, mancarea si multe altele. Vom ajunge sa gasim lumanarea ca cea mai buna solutie. Lumanarea iti ofera lumina, iti ofera caldura si iti ofera si speranta poate, cu o singura conditie: Sa ai bani sa o cumperi si sa ai cu ce sa o aprinzi. Avem noroc ca nu sunt scumpe lumanarile si chibritele (deocamdata). M-a lovit si azi inspiratia si am scris o mica poezie. Sper sa va placa!

Afara-i frig,
La fel si-n casa...
La caldura ne gandim,
Ne e frica s-o deschidem,
La facturi noi ne oprim.

Gigacaloria-i scumpa,
Datorii avem din plin
Ne-mbracam si noi mai bine
Ne abtinem si... platim.
("Platim...", Halus Robert)

In concluzie, trebuie sa asteptam sa vina vara, sa se incalzeasca afara si in acelasi timp si in casa, sa nu mai avem nevoie de caldura si sa putem sa ne platim datoriile stranse pe timpul iernii.

Inghetare placuta!

Niciun comentariu: