vineri, 2 august 2013

Ei ne ajuta! Noi NU!

Salutare! Astazi as dori sa va povestesc ce am vazut luni 29 Iulie, in drum spre statiunea Durau...
In jurul orei 16, undeva aproape de lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", intr-o zona cu serpentine, vad doua tiruri stationate intr-o curba. Soferul microbuzului opreste brusc. Dintr-un tir iesea FUM si un om facea semne disperate si cauta un stingator de incendiu, deoarece al lui si al colegului sau erau deja consumate. Soferul din microbuzul nostru s-a dat jos repede, a luat stingatorul si a mers la locul faptei, i-a dat niste indicatii celui de pe tir si a stins incendiul.

OK! Acum, ma gandesc ca va intrebati ce vreau sa spun prin asta... Vreau doar sa spun ca inaintea noastra au trecut cateva zeci de masini care in momentul in care au vazut incendiul au apasat acceleratia... Au trecut alte tir-uri care ar fi putut sa faca o fapta buna dar nu au facut-o. De ce? Ori de frica, ori au spus ca nu e treaba lor. Soferul de pe microbuz a oprit fara ezitare si a oferit o mana de ajutor! Un ajutor foarte pretios atat pentru sofer cat si pentru alte zeci, poate sute de persoane. Stiti de ce spun cateva zeci/sute?

Acele tir-uri veneau din Germania cu AJUTOR UMANITAR! "Humanitäre Hilfe". Daca nu oferea acel extinctor, se putea intampla un dezastru in acea zona si putea arde o cantitate mare de alimente, haine, etc., care din fericire au ajuns la destinatie.
Ma intreb de ce oare, din atatia soferi nici unul nu a oprit? Oare nu am putea sa fim si noi un popor civilizat? Oare nu am trai mai bine daca ne-am ajuta reciproc? Noi ca popor, traim pe principiul "Daca a murit capra mea, sa moara VECINUL ca sa-i iau capra. "
Poporul roman ar putea sa se schimbe printr-o alianta puternica formata din cei care stiu ca un pahar este plin chiar daca are doar o picatura de apa in el. Daca s-ar intampla asta, am ajunge foarte sus!

Imaginati-va cat de mult poate face un lucru simplu... Un stingator de incendiu de 2kg a salvat o multime vieti. Si, in plus, acel stingator costa numai 43 de lei. Un pret prea mic pentru asa un caz nu!? Soferul de pe tir a vrut sa plateasca stingatorul, dar cel care a ajutat s-a multumit doar cu un "Danke schon" si atat. Le-a urat drum bun in continuare si multa sanatate.

In final, vreau sa va spun ca SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN deoarece, chiar daca 10 romani se distrug reciproc, unul incearca sa remedieze situatia! Gestul simplu al soferului din microbuz a schimbat sau macar a prelungit viata multor oameni care asteptau poate de foarte mult timp acest ajutor!


PENTRU O VIATA MAI BUNA TREBUIE SA FACEM TOT CE TREBUIE NU TOT CE SE POATE!


Niciun comentariu: