luni, 24 noiembrie 2014

Bei apa de la robinet? Vezi ce poti sa patesti!

Apa in zilele noastre este foarte scumpa. Pe zi ce trece, tot mai multe persoane se aboneaza la consumarea apei de la reteaua orasului. Lucru bun pana in momentul de fata... Pana la urma si apa aceea o cumparam. Dar, v-ati gandit vreodata ce beti? 

Raspunsul este: "Bem apa!". Raspunsul corect este "Bem o solutie formata din multe elemente chimice cum ar fi Hidrogen, Oxigen, Calciu, Magneziu, solutie pe baza de Clor".



1. Bem piatra

Astazi, in cadrul laboratorului de chimie am luat parte la un experiment si am fost invatat cum sa determin duritatea apei. Am folosit apa de la chiuveta, solutie tampon (NH4OH+NH4Cl) - pH=10, indicator (Eriocrom negru), apa distilata si Na2EDTA. 

Tin sa mentionez ca duritatea normala a apei potabile ar trebui sa fie in jur de 8,4gg(grad german)! Va rog sa va imaginati cam ce procent de impuritati inghititi zilnic! Trecand prin toti pasii si facand toate calculele necesare, ajungem la un rezultat aproximativ egal cu 14,882gg (rezultatul pentru apa din Iasi), care cu aproape 7gg mai mare decat cel normal. 

*Duritatea apei se exprimă în grade de duritate. Un grad de duritate reprezintă convențional o anumită concetrație de săruri, exprimată sub forma unor compuși de calciu. (Sursa: Wikipedia)

In concluzie, acel grad de impuritati se depune la rinichi, si are numele de nisip sau piatra chiar, piatra la rinichi.

2. Bem clor

Din cate stiti si de multe ori simtiti, apa este purificata cu o solutie care contine clor. Tot cu o solutie care contine clor se innalbesc hainele. Tot cu o solutie pe baza de clor se dezinfecteaza camere, bai, etc. 

Ce rezulta din asta? Noi bem o substanta care ne ucide putin cate putin. Corul este o substanta periculoasa care distruge celulele, provoaca afectiuni cardiace, cancer la san, probleme respiratorii, infectii ale pielii si iritatii. In cantitati mari, compusul pe baza de clor din apa poate cauza oboseala si chiar poate arde retina. Nu am auzit foarte multe cazuri dar vreau sa cuprind toate informatiile.

3. Bem plumb

Da! Bem si o cantitate de plumb la fiecare cana de apa. Multe retele s-au modernizat si nu mai folosesc tevi care contin plumb. Totusi, tineti cont ca nu toate sunt modernizate. Din cauza vechimii si a eroziune, de pe tevi se desprinde o cantitate de plumb care ajunge in organism.

4. Bem rugina

Nu cred ca sunteti straini de rugina foarte des prezenta in apa de la robinet. Si rugina poate produce probleme grave de sanatate.

5. Bem germeni si paraziti

Desi este "tratata", apa poate contine si germeni si paraziti. 

In concluzie, apa de la robinet este formata din Piatra+Clor+Plumb+Rugina+Germeni/Paraziti

PLATESTI APA CA SA MORI!

Niciun comentariu: